Gå till innehåll
måndag 24 juli 2017

Georg_Ohm

Medlemmar
 • Innehålls Antal

  3 262
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  51

Georg_Ohm senast vann den dag 23 Juli

Georg_Ohm hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

442 Expert

1 följare

Om Georg_Ohm

 1. Förbrukning vid låg fart

  Avnotifierar mig.
 2. Rapporter från sugtömningsstationer 2017

  Ellös idag. Mycket bra och lättillgänglig kaj, bra skyltat, som du ser på bilden. Men dessvärre var sugeffekten jättedålig, kanske beror det på den alldeles för långa slangen, fick inte med sugmunstycket på bilden, men det är den där fåniga vinklade modellen med manchett, samma modell som på Styrsö Sandvik (bilden tidigare i denna tråd). Vi avgick med omkring 25% innehåll kvar i tanken, och det var bara urin samt spolvatten. Jag började med att suga upp havsvatten, och när jag lyfte munstycke över vattenytan rann det ut vatten trots att pumpen arbetade, då förstår ni hur dåligt det var.
 3. Hamnavgift

  Hållö, ja den ön känner jag väl till. Båten är så grundgående att den kan komma in i lilla lagunen på andra sidan bron. Henån har en fin och skyddad hamn. All form av samhällservice man kan tänka sig, apotek och systembolag... Vad mer kan man önska? Men på Rågårdsvik har kanske ingen av er varit ännu? Här finns "ingenting". Hamnavgiften 100kr läggs i en låda eller swishas. Övre bilden; Hållö, nedre; Rågårdsvik.
 4. Hamnavgift

  Jo jag känner till Kälkerön, var nästan standardhamnen förr när barna var små. Lysekil norra, ok, jag kan tänka mig att det är mindre mysigt på alla nordliga vindar.
 5. Test av batterikondition

  Då var vi där igen, vid den elektriska matlagningen... I båttillbehörsbutikernas kataloger och på deras hemsidor har jag ännu inte sett några elektriska spisar eller kokplattor, men det finns sådana i alla andra butiker som säljer vitvaror. Då är dessa inte direkt anpassade till fritidsbåtar. Att starta hjälpkärran för att steka på litet bacon och ägg, gör en sällan populär i naturhamnarna. Måhända är elektriska kök och spisar brandsäkrare än sådana som går på propan, sprit, diesel eller fotogen. Men såväl spritkök, gasolspisar, dieselhällar och fotogenkök finns i båttillbehörsbutikerna, produkter anpassade för att anväda i fritidsbåtar. I lågspänningssystem brukar det i allmänhet vara direkt oekonomiskt att omvandla elektrisk energi till värme att laga mat på. Men den som lever får se, hanske kommer det ny teknik även på det området, tills dess lagar jag mat på mitt gasoldrivna kök. Det är samma snabba respons på detta som på induktionshällen hemma. ...
 6. Gråsäl på västkusten?

  Var någonstans på "västkusten" fotograferade du den? Jag har hört att det förekommer gråsäl utanför Hallnads kust, men de skall tydligen vara rätt säl-synta även där.
 7. Jag avnotifierar mig.
 8. Test av batterikondition

  Den dagen helvetet fryser till is, och den dagen som den tekniken som är bäst idag blir överkomligt i pris, kommer nästa generations rymdfärjeteknik att har den bästa tänkbara lösningen som då kostar därefter. Vi kan la änna hoppas att elbils- (och elbåts-) teknologin för utvecklinen framåt så att alla har råd att köpa morgondagens batterier redan i dag, eller kanske mer troligt, i övermorgon. Men idag är ju AGM-batterierna relativt prisöverkomliga, ävensom "Kapten Stofil" seglar med traditionella öppna syra/blybatterier, för det gjorde hans far och farfar, och alla generationer innan honom ända ned till Noak, och Noak som batteritillverkare verkar ha försvunnit från marknaden...? ..
 9. Test av batterikondition

  Ja vad bra! Det blir litet krångligt när man citerar ett citat som redan är kommenterat i ett annat citat.
 10. Rapporter från sugtömningsstationer 2017

  "Skärhamn årets hamn"... Å andra sidan blev Alfasud en gång årets bil, inget är omöjligt. Men kan ju undra om de som utnämnde hamnen hade testat sugtömningen?? Jag åkte förbi idag, såg att det gar samma grejer som förra säsongen, och då var väl funktionen sisådär, fick föregående båts avfall på mitt däck, lagom roligt.
 11. Bra bensinslang

  Bb
 12. Bra bensinslang

  Jag har en Semeperitslang mellan tank och motor på en synnerligen öppen bil, slangen exponeras för solljus hela tiden på en 1/3 av sin längd, men å andra sidan står den bilen i ett garage ibland... Iallfall har den slangen hållt i fyra eller fem säsonger.
 13. Bra bensinslang

  Även Semperit gillar jag! Köp inte Blitemas! Mekonomen säljer Semperit, kanske även online...?
 14. Slang/ventil läckage

  Det ser ut som om det är Whales pateneterade snabbkopplingssystem. -Du, du har väl noterat att en del av snabbkopplingen har trillat av och hänger en bit ned på slangen!? ..
 15. Bilder 2017

  Bra med vakthund ombord! Är inte i Svanesund, om nu någon trodde det

×