Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

karfah

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    7
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om karfah

  • Placering
    Kadett
  1. Var skulle denna kopp kunna tänkas sitta..?
  2. Jag köpte en segelbåt (Albin Alpha)förra året, är i princip novis på det mesta. Jag har div instrument, Nexus Silva, som bl.a. visar djup. Denna fungerade förra sommaren men inte nu längre, endast tre streck visas. Någon som har något tips på vad det kan vara och hur jag kan felsöka?
  3. Tack, jag ska prova att lägga i backen vid nästa tillfälle. Men backen ska vara i bara en stund om jag förstår rätt?
  4. Jag är nybliven segelbåtsägare (Albin Alpha) och dessutom ganska novis på området. Idag var jag och sonen ute och seglade för första gången och det gick bra. Vi noterade dock efter en stund att det lät lite som att motorn var igång under segling vilket den ju inte var. Men det hördes ett svagt dunkande som accelererade då vi seglade fortare och vice versa. Vi kom fram till att det nog är propellern som hörs. Det är en tvåbladig foldingpropeller. När vi provseglade med föregående ägare noterade vi aldrig det där ljudet. Kan det ha hänt något med propellern? Eller ska det låta så? Hälsningar Karin
  5. Tack återigen för alla svar! Topaz33, jag är i exakt samma läge som du var . Alla era svar är ju oerhört peppande. Jag skrev Blekinge för att jag tänker mig just att ta mig upp längs östkusten och skärgården. Men t ex Kalmar funkar också. Jag vill ha en ganska bekväm båt, både att framföra och att bo på. 27-28 fot vore lagom. Jag vill att den ska ha rullfock, självslående fock, autopilot, garmin, vindex etc, inombordsmotor som funkar . Spis med ugn och fräsch inredning. Och skapliga segel. Fall till sittbrunnen. Någonting sånt.
  6. Tack för svaren! Det kanske inte är en omöjlighet ändå. Och förmodligen träffar man på hjälpsamma människor längs vägen. Medlem hos Sjöräddningsällskapet är en självklarhet.
  7. Hej, Jag är en fullvuxen kvinna som varit med på segelbåt under många år. Gjort en hel del handtag också. Har förarbevis och gått en seglarkurs. Har börja fila på en idé om att spendera min sommarsemester på att köpa en liten men välutrustad segelbåt (28fot) kanske i Blekinge och helt "enkelt" segla/motorera hem den till Mälaren. Själv. Jag tänker att om jag inte lärt mig hittills så gör jag det då. Jag tar det lugnt och tar några veckor på mig. Vad säjer ni? Dumt?
×
×
  • Skapa nytt...