Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

landgren

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    90
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

5 Neutral

Om landgren

  • Placering
    Kapten

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Surt, men skönt o hitta felet. Om du monterar själv kan jag rekommendera. Byt packningen bakom plåten bakom termostathuset, det var förmodligen där det försvann kylvatten på min 42:a. 24 Packning 1542187 1 45,00 Nya o-ringar till plaströret mot kyllimpan. 3 O-ring 968927 2 41,13 Packningen mellan pump o termostathus 6 Tätningsring 3583913 1 37,50 Annars är det bara försöka få allt att lira vid montaget. Gäller att alla tätningar hamnar lagom inspända mellan pump, termostathus och kyllimpa.
  2. För o se om sjövattenpumpen fungerar är det enklast att lätta på locket till filtret. Här skall det välla ut vatten om allt är i odning. Angående cirkulstionspumpen kan axeln mycket väl vara av. Är en knepig konstruktion med en klen axel. En del pyssel o demontera. Remskivor o termostathus måste bort.
  3. Var tar ni plussen ifrån? Jag har min ligger på förbrukningens huvudbrytare. Känns lite dumt. Borde ju bara gå när man slår på tändningen. Men har inte hittat nåt bra punkt på kad42:an.
  4. Bytte dessa glas på min båge för ett par år sedan. Lokale glasmästare hade en spillbit tonad makrolon som jag sågade ut med gamla glasen som mall. Sen var det "bara" o skrapa bort gammalt lim o montera. Tips montera inte för tajt utan låt det finnas plats för nya glaset att röra sig. I taket tog jag rostfri plåt och satte vitt konstskinn.
  5. Tänkte flytta 2 av 4 100ah batterier fram i båten för att få bättre viktfördelning. Är en planande 29 fot dc. Nån som har några teorier. - Gör det nån skillnad på balansen i båten? - Blir det sämre hållbarhet på batterierna pga vibrationer/slag?
  6. En liten rapport vore trevligt. Hade du hydrauliska trimplan? Tänkte Berner m Aquador 26an.
  7. En liten rapport vore trevligt. Hade du hydrauliska trimplan?
  8. Anslöt vevhusventilationen via en grov slang till skrovsidan. Hade tidigare problem att det letade sig in lukt i mittkabinen efter lite längre gångtider.
  9. Länkar till min fråga under Mek/teknik, kanske fler som har bilder på sina "magnetpinnar". http://www.maringuiden.se/forum/topic/83995-290dp-hur-ser-era-oljepluggar-ut-efter-en-sommar/
  10. Stickan/pinnen är magnetisk och ej deformerad.. Det vita på gängan/o-ringen är montagepasta. Oljan ser i övrigt bra ut, inget vatten. Frågan är om det är normal mängd metall som sitter där?
  11. Har inte koll om det är gamla eller nya. Tror det är nya, för tätningen är bara en del. I gamla består den av tre delar om jag fattat allt rätt. Axel är klen, så förvånar mig inte att den kan gå av. Är nog viktigt att det lirar med remmarna så det inte blir snedbelastning eller vibrationer. I mitt fall var det tätningen som läckte.
  12. Skulle lätt satsa på HT med utombordare. https://www.blocket.se/uppsala/Flipper_535_HT_med_Yamaha_90_hk_68451317.htm?ca=11&w=3 https://www.blocket.se/stockholm/Flipper_620_Mariner_80hk_68287336.htm?ca=11&w=3
  13. Håller på och plocka ihop en cirkulationspump till kad42. Nu ska axeltätningen monteras. Men vet ej hur mycket man ska förspänna fjädern i tätningen. Enligt instruktionen ska dorn 9998039 användas då är måttet förmodligen klart. Nån som gjort detta utan dornet?
×
×
  • Skapa nytt...