Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Matsarna

Företag
  • Innehålls Antal

    126
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Matsarna

  • Placering
    Örlogskapten

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Ekolodmontering www.ekolodmontering.se har lösningar som gör alla ekolod portabla. Tidigare har man varit bunden till undermåliga portabla ekolod. Nu kan du göra det ekolod du helst använder portabelt och använda det i den mindre aluminiumbåten, kajaken, flytringen, pontonbåten eller gummibåten.
  2. Fishfinder Mounts lösningar gör alla ekolod portabla. I deras sortiment finns paket för flytring, kajak och mindre aluminiumbåt som monterar och strömförsörjer alla ekolod på ett smidigt sätt Tidigare har man varit bunden till undermåliga portabla ekolod. Nu kan du göra det ekolod du helst använder portabelt och använda det i den mindre aluminiumbåten, kajaken, flytringen, pontonbåten eller gummibåten. På www.ekolodmontering.se finns mer information och filmer.
  3. Har du tittat på Vikbåten (Porta bote) den behöver inte pumpas upp och tar inte heller stor plats, transport sker på takräcket. Monteringen är enkel om man inte gör som han på denna film Risken för punktering finns inte och det är 10 års garanti på skrovet. Vikten är fullt jämförbar med gummibåtar i samma storlek.
  4. Här finns lite statistik på var lönerna ligger för sjökaptener: http://www.lonestatistik.se/loner.asp/yrke/Sjokapten-1982 Jag har inte hört talas om någon som tagit ett befälhavar jobb i de lägre löneklasserna på sidan. Senast ändrad av Matsarna | 31 december 2009 | 00:25
  5. Propulse är en kompromiss från början till slut. Som jag ser det finns det ingen anledning att köpa en sådan, köper du en vanlig alu prop av mig och den inte passar så får du ju byta tills du är nöjd av de som jag har hemma så länge du inte skadat propellern.
  6. Som vissa här säger så finns det saker som absolut är prisvärt hos Biltema, Clas Ohlson och Jula. Årorna är en sak som vi handlare inte kan konkurera med priserna som de stora kedjorna har. Det beror på de stora inköpen de gör. Säg att Biltema tar in 50 par av 3 längder till alla deras 20 butiker då blir det 3000 par. Självklart får de då ett bättre pris än om jag köper 15 par från tex. Byggplast och båtprylar som ju också de skall ha sin avans. Det finns inte så många tillverkare så kvalitetn är densamma, de tillverkas oftast i Finland. Då de är väldigt skrymmande lönar det sig inte att ta dem från asien heller. Hos Byggplast och båtprylars återförsäljare kostar 9 fotarna 745 kr, samma åror hos tex. Jula kostar 479 kr. Så det går att tjäna åtskillgt på vissa varor med samma kvalitet hos de stora kedjorna. men de har ju inte samma urval och de anställda har ju inte samma kunnande. men då det gäller åror behövs ju inte det. Senast ändrad av Matsarna | 08 november 2009 | 10:10 Senast ändrad av Matsarna | 08 november 2009 | 10:34
  7. Bästa sättet att tvätta förgasare är med ultraljudstvätt. Då kommer man åt alla små kanaler i förgasaren, sätter man förgasaren i ultraljudstvätten efter att man tvättat den för hand så noga man kan bubblar det direkt upp små moln av upplöst olja och beläggningar.
  8. Den här reklamfilmen säger mycket om en av fördelarna men E-TEC motorerna plus att den är rolig.
  9. Solidus: Din motor är ingen E-TEC. De kom 2004 har jag för mig. Motiva: Jag har inte provat 300:an men 200 och 225 HO går riktigt bra. 300:an är 125 kg lättare än Yamahas 300:a. Väntar du på att få en 2010:a så är elektroniska reglage standard på vissa modeller från 250 och uppåt. Det finns om tillval på motorer 150 och uppåt från och med 2008.
  10. Marines aluminium båtar är prisvärda du kan se dem på http://www.marine.cz/SortimentCJ_SW/indexCJ_SW.htm Oavsett modell finns det tusenlappar att tjäna om man jämför med tex. Linder. De har 5 års garanti i jämförelse med Linders 3 år.
  11. Det bästa för att rengöra förgasare är ultraljudstvätt.
  12. Det är smartare att bara ha 3 ben, då ranglar aldig bordet.
  13. Plus kabeln till startmotorn går från solenoiden till startmotorn. Den sitter precis för om startmotorn, det är nummer 11 på bilden.
  14. Prova att koppla ström till startmotorn, börjar den dra har du fel mellan reglaget och startmotorn. Kolla solenoiden, liten kostnad lätt att byta. Det är förmodligen den. Jag får byta några såna varje säsong.
  15. Tohatsus TLDI motorer som är lika som Optimaxen rekomenderas att använda bla. XD-50 oljan från BRP.
×
×
  • Skapa nytt...