Gå till innehåll
fredag 18 augusti 2017

trewq

Medlemmar
 • Innehålls Antal

  1 266
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  5

trewq senast vann den dag 8 Augusti

trewq hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

160 Expert

Om trewq

 1. Vad betyder begreppet "Motorn spikar"

  Knackande till som man ibland hör på äldre dieslar, har det med Rme-inblandningen att göra?
 2. Val av 70-80-talsfamiljesegelbåt?

  Vi gör av med 2 liter vatten per person och dygn (+det vatten som finns i vinet). Men jag tror mig ha förstått att på västkusten används knappt sjövatten alls pga salthalten.
 3. Signalfigurer på segelbåt för motor

  Det brukar vara uppenbart när man möter en båt med bara stor om han seglar. Om han går för motor och inte iakttar väjningsreglerna har han inte på sjön att göra.
 4. Signalfigurer på segelbåt för motor

  Har aldrig sett någon med uppochnervänd kon. Det har nog utvecklats en defacto standard att man tar ner/rullar ihop förseglet om man startar motorn
 5. Autopilotproblem i Visby

  Om motorn startar utan vidare med dess många gånger högre krav på ström tror jag inte att batteriets kondition är problemet. Testa som sagt med sladdar direkt från batteriet till autopiloten
 6. Autopilotproblem i Visby

  Precis, det var så jag hittade orsaken.
 7. Autopilotproblem i Visby

  I mitt fall var spänningen ok men kabeln till autopiloten var skarvad på ett ställe och pga korrosion i skarven kom inte tillräcklig ström fram
 8. Blåsåret 2017

  Prognosen för igår visade lite mindre vind så jag tog en paddeltur. Kämpigt i motvinden och spännande i medvinden. Inga svårigheter att somna igår kväll. Dock var det fullt badbart, säkert 18 grader.
 9. Autopilotproblem i Visby

  Även jag hade med en annan typ av autopilot liknande problem som visade sig bero på dålig kontakt i en kabelskarv
 10. Blåsåret 2017

  Tycker det varit bra väder! Jan-Mars makalös skridskovinter April snö och plusgrader i Alperna, lagom temp i växthuset Maj behaglig temp för vårrustning och sjösättning Juni minns jag inte men det var säkert bra på nåt sätt Juli fint väder i alperna, nästan för varmt i Venedig, pålitliga vindar på ostkusten Augusti nu blåser det lite mindre, sticker ut och paddlar i morgon September kanske kan bli lite svampplockning Oktober upptagning, mer svamp, hoppas på lite sen värme. Skulle vilja cykla Bodensjön runt November ???? December hoppas på skridskosäsongen Och sen börjar det om.....
 11. Blåsåret 2017

  Uppföljning Seglade en vända nedför ostkusten andra halvan av juli, och det visade sig vara rätt planerat. Regnkläder har inte varit aktuellt i sommar, men visst har det blåst så genuan har ofta varit halvinrullad. Men hellre det än bleke, man tar sig fram rätt komfortabelt även om det inte blivit något badat. Man vänjer sig vid att kryssa i 8-12 m/s och återfärden med spinnaker över Bråviken i 8-10 m/s hade man inte velat missa. Ser att en del har funderingar om husbil, har också funderat över det men kommit fram till att jag gillar hotell och att det nog går på ett ut ekonomiskt.
 12. Hur rengöra tank efter alger i dieseln

  Konstigt, under de 23 år jag haft båten har jag hela tiden tankat vanlig diesel från bilbensinstationer. Bytt bränslefilter en gång för ett par år sen. Aldrig haft problem. Tog ur tanken en gång och spolade ur med trädgårdsslangen. Tömmer den på hösten till dunkar genom en bottenventil som sitter i en liten kopp längst ner. Häller tillbaka på våren och då fastnar lite svart gegga i silen. Fyller upp tanken när det går för att få undan dunkar ur stuvutrymmet.
 13. Mätbrev och kappsegling - lite frågor

  Ämnet förefaller uttömt, alla realistiska alternativ och några till har presenterats så nu är det bara att välja.
 14. Mätbrev och kappsegling - lite frågor

  Jag har lösningen på ditt problem, det brukar ju vara åtskilliga båtar ute på helgerna. Välj någon lämplig att segla ikapp, han behöver ju inte få veta att han är med i en tävling. Egentligen är det ju så hela tiden när man har någon i närheten.
 15. Mätbrev och kappsegling - lite frågor

  Om det ligger ett par hundratal båtar i samma hamn kan du väl sätta upp en lapp och fråga om några är intresserade av lite kappsegling nån kväll. Tror att det är fler som tänker som du. Vi har väl ett par hundra segelbåtar i klubben och onsdagskvällar brukar locka 15-20 båtar. En del är med utan annan ambition än att komma runt, andra går all in. Opretentiöst och trevligt.

×