Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

steabe

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    24
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om steabe

  • Placering
    Kadett
  1. Köpte bår från Västkusten som var bottenmålad med västkustfärg. Kändes som självslipande så jag köpte Cruiser Eco och målade över med , men nu krackelerar den nya bottenfärgen. Vad har jag gjort för fel? Vad det ändå en hård färg jag målat över och att de inte lirar ihop?
  2. Hur skall jag göra nu? Jag är hyftat händig och har tänkt mig att klara detta själv: Har haft massa fukt i balsalamineringen på skarndäck (ca 0.20x1,00 m område). Har sågat bort gelcoat polyester och rensat bort det fuktiga balsaträt så nu är det bara innerlagret av polyster kvar och jag skall börja bygga upp området igen. Ska köpa 10mm tjockt distansmaterial. Nu till frågorna: 1) Skall jag köpa balsa som tidigare eller annat distansmaterial? 2) Nästa steg är polysterväv - Hur gör jag med det? Vad binder jag polyestern med? 3) Utanpå detta spacklar jag samt grundmålar och lägger sist på interdeck, eller hur?
  3. Hej, Jag var och tittade till båten (Fjord 27) idag och blev lite orolig. Det var en hel del vatten i botten av skrovet (i motorrummet). Jag tömde ur och det blev nästan 3 hinkar med vatten. Vad kan det här vara? Jag var noga med glykol när jag konserverade motorn, och när jag luktar/smakar på vattnet så är det mest vanlig vatten med lite olja smak. Har någon en aning?
  4. Bulten köpte jag på Björnhammarvarvet utanför Åkersberga. De hade den på lager. /Stefan
  5. Om det är bulten jag tror du menar så har du oflyt. Jag var tvungen att köpa en ny sådan till min gamla båt för ett par år sedan. Titta på mitt inlägg varning för originaldelar Bulten kostade nästan 900 kronor!! Hälsningar Stefan
  6. steabe

    Delaminering

    Cirka 40 cm av mitt skarndäck sviktar och när jag öppnar en fd inspektionslucka, som nu är igensatt med silicon märker jag att det är fuktigt inne under ytskiktet och det klatchar när jag belastar det sviktande området. Jag tror inte det är något distansmaterial i trä, utan det är ytskikt/gelcoat/glasfiber i de olika skikten. Vad ska jag göra?
  7. steabe

    Båtlist

    På gavelkanten på min rufflucka, som är klädd med samma mtrl som innerväggarna (vinyl eller konstläder?) så sitter det ett kraftigt kantband (ca10mm brett) i plast. Det har blivit väldigt fult och när jag ska fräscha till luckan hittar jag inte nytt plastband NÅGONSTANS!!!?? Har någon nån idé var det går att köpa?` Hälsningar Stefan
  8. En Volvo Penta AQ140 från 1978.
  9. Är konfunderad.... Drevet är provtryckt och konstaterats tätt. Så till motorn....packning i oljekylaren var trasig och byttes ut (det kunde medfört att olja följde med kylvattnet ut genom drevet, men det hjälpte inte heller....Nu har båten varit uppe på land 2 gånger och genomgången av proffs, men vi har ändå inte hittat felet. Vi har konstaterat att när båten ligger still längre tid så slutar det nästan sippra ut olja helt, men när motorn körts så kommer det ut olja igen (det är bara lite grann hela tiden) Hjälp mig någon!!!
  10. OK, testar i helgen. Tack. Återkommer......
  11. Ska testa att provtrycka. Trimkolvarna? Jag tror inte det sitter några på 280 drev, va? Det går bara att tilta motorn, men den kolven sitter i motorutrymmet.
  12. steabe

    Oljeläckage

    Har tagit upp detta tidigare, men känner att jag vill bolla det här med någon. Imorgon åker båten upp på land. Har ett 280 drev som verkar läcka ut olja. Runt drevet sipprar det i alla fram liet olja hela tiden. Oljan i drevet är jättefin så drevet borde inte ta in vatten. Jag vet inte var oljan kan komma ifrån. Har någon nån idé vad jag ska leta någonstans när båten väl är uppe?
  13. Sjösatte förra veckan. Inför sjösättningen fyllde jag på olja i drevet pga låg oljenivå. Oljan som fanns i drevet såg fin ut så jag fyllde bara på. När jag varit ute en första premiärsväng och lägger till vid bryggan så ser jag blänk i vattnet som kommer från drevet. Inte mycket, men ändå så det var tydligt. Tänker först att det kanske är spilld olja från påfyllningen, men ju mer jag tänker på det desto oroligare blir jag att något (packning?)i drevet inte är tätt. Hjälp någon? Bara att ta upp båten och undersöka, eller?
  14. steabe

    tomgången??

    När jag startar kall motor krävs högt varv på motorn (runt 2000varv). Det krävs flera minuter med högt motorvarv innan jag kan släppa på gasen till normal tomgångvarv (ca 800varv på min VP140A). Är det helt normalt? I mina ögon borde det normala ev en kort stund på högt varv, sedan direkt ner på 800varv. Det är omöjligt. Då bara dör motorn. Motorn är från 1978. I övrigt går den mkt bra. Den större? renovering som gjorts är att avgaslimpan byttes 2003. Kommentar någon??
  15. Jag har lackat trädetaljer med International Original Fernissa. Började med ett förtunnat lager (förtunnat med lacknafta) och fortsatte med re lager oförtunnat (väntade ca 3 dagar mellan varje skikt). Problemet är att det inte riktigt är torrt på alla ställen utan känns lite kladdigt. Vad har jag gjort för fel?
×
×
  • Skapa nytt...