Gå till innehåll
tisdag 16 april 2024

ThomasB

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    25
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om ThomasB

  • Placering
    Fänrik
  1. En tum höjning per fot setback är en gammal tumregel.
  2. Gräddö bys Samfällighet hyr ut merparten av bryggplatserna.
  3. Kolla efter startreläet, brukar sitta skruvad på plåten vid säkringen med röda återställningsknappen. Kortslut med påslagen tändning dom 2 grova anslutningarna med grov kabel eller lämpligt verktyg men fläkta grundligt först. Om startmotorn går då så byt startreläet som kostar runt 200:-. Reläet kan bli bränd invändigt på kontaktytorna.
  4. Kärvande växelwire mellan shiftplatta och drev är en vanlig orsak till att det stannar på backen. Jag hade själv samma problem för 4 år sedan på Alpha men efter byte av vajer och justering av shiftplattan har det gått klockrent. För att byta växelwire måste dock båten ur sjön och drevet demonteras.
  5. 91-17262A1 Är det samma som till Alpha? Det är väl den där plåten med tummått för att kolla utsticket av vajern i bälghuset. Kolla om du har bägge i förrådet.
  6. Och så här ser den ut. http://www.boatbandit.com/shift-cable-adjustment-tool-8520.aspx
  7. Jag skulle behöva justera växelvajern och behöver då en tolk som heter 91-12427, finns det någon som har måtten på den så att man kan tillverka en själv.
  8. Låt en medhjälpare vrida på startnyckeln tills det säger klick någonstans och kortslut startreläets 2 grova skruvar med en grov kabel eller i värsta fall en skruvmejsel. Snurrar då startmotorn så ligger felet i startreläet. (vädra ordentligt och fläkta först)
  9. Så här ser det mestadels ut på en Mercruiser
  10. Följ den näst grövsta kabeln från startmotorn upp till plåten där elsystemets multikontakt sitter, kabeln är väl ca 8mm i diameter. Där sitter startreläet för det mesta. Efter reläet fortsätter kabeln till automatsäkringen (40-50 amper) med röd knapp. Jag bytte själv ut mitt relä förra veckan efter samma symtom under några år och köpte ett nytt på drev.se för 191:-. Monteringstid ca 10 minuter. Det gamla var ganska bränt inuti.
  11. Om drevet är borta borde man kunna få ut biten genom avgasbälgen, eventuellt kan det underlätta om man tar bort växelförarstången också om det skulle behövas. Är drevet inte redan borta så är det gjort på mindre en 15 minuter och då får man även tillfälle att inspektera stödlagret, bälgarna och knutkorsen.
  12. Det låter som flapparna i bockhornet som är monterade överst på rören för att fungera som backventiler om motorn t.ex skulle stanna under gång. Här finns en bild http://www.drevman.se/html/motordelar.html Mina hittade jag längst ner i växelhuset framför proppellern.
  13. Min bricka som är hemmagjord har måtten 45x30x10 mm, hörnen är rundade med radien ca 5 mm. Kanske brickan är något liten för packboxen kom inte med ut. Den fick man ta ett nytt tag på.
×
×
  • Skapa nytt...