Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

NisseE58

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om NisseE58

  • Placering
    Landkrabba
  1. Den ska vara vänd som tidigare. Problemet visade sig vara att baljan jag testade i inte var tillräckligt djup ..... Det räckte inte med att intaget var klart under vattenytan. Det krävdes att även impellern hamnade under vatten, då fungerade det. Nåväl, då har man lärt sig det ...
  2. Funderar på hur "metallmellanlägget" (vet inte vad den heter) ska vara vänd. Ska den vara vänd så att öppningen ligger där vattnet trycks upp till motorn, eller på motsatt sida (så har den suttit i min).
  3. Nejdå, köpte ny för säkerhets skull. Vrider man axeln för hand så "tar den fast impellern" som den ska. Har också testat att vända impellern. Alltså inte rotationsriktninrgn, utan sida för stoppet för kilen (om du förstår). Innan jag bytte impeller så kom inte skvallerstrålen direkt utan det dröjde ca 30 sekunder. Gamla impellern var inte särskilt sliten, så det är kanske nåt annat som är fel.
  4. Har bytt impeller på min Johnson 25 hk 1996. Får dock ingen skvallerstråle. Röret/slangen går bra att blåsa igenom, ingen smuts där alltså. Vad kan jag ha missat? Var börja söka felet? Impellern vänd enligt bild, medurs uppifrån (moturs underifrån som på bilden).
×
×
  • Skapa nytt...