Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Goose72

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    5
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Goose72

  • Placering
    Kadett
  1. Tack, men den är bara till råds med de andra autopiloterna som den täcker in, TP 10 levererades visst med enbart kabel och en rekommendation till ett don som bara levererar ström (SKT 100). Det don som sitter i min båt, verkar vara fler funktioner som ska kunna användas till lite mer avancerade autopiloter än TP 10. Det får bli mäta spänning som sagt.
  2. Hej! Jag lyckades slita ut kablarna i donet för strömmen till min autopilot när jag skruvad av den felaktigt, och nu när jag öppnat det, så ser jag inte vilka stift som blå resp brun kabel ska sitta på. Det finns 6 stift att välja på, där upphöjda guiden (inringat i gult) i donet sitter mellan 3 och 4. Hade ju kunnat kolla på baksidan av honan i båten, men den sitter så sjukt dåligt till att jag inte ens förstår hur de fick dit den. Är det någon som har koll på vilka stift det är som gäller?
  3. Får bli till att fixa en regnig dag i sommar (lär ju inte vara avsaknad av dessa). Men inga tankar om ljusinsläpp map bakterietillväxt? Tror enklast blir att ha en liten ficklampa tillhands när man ska inspektera, än att fippla med ledljus? Vingmuttrar var ju ett tips, för skallarna på skruvarna börjar bli lite slitna. En liten rolig grej med denna inspektionslucka var att tidigare ägaren hade kört med sikaflex eller dyl (som härdade när luckan var fastskruvad) som packning, så det var ett helsike att få upp den första gången.
  4. Hej! Jag funderar på att byta inspektionsluckan på ca 150mm diameter till en i plexiglas, för en dieseltank i rostfritt. Detta för att jag ska slippa skruva upp 10 skruv varje gång en inspektion av hur det ser ut där nere görs. Det är till en segelbåt, så det är inte speciellt stor åtgång på bränslet, och jag brukar inte tanka fullt (55 liter) av den anledningen att bränslet inte ska bli för gammalt. Min fråga är, kan det bli något problem med att jag byter ut luckan från rostfritt till plexiglas? Tanken ligger nere i stuvfacket, så det kommer inte komma in mycket ljus, men kan ju täcka över luckan om det skulle vara problem (tänkte på bakterietillväxt).
×
×
  • Skapa nytt...