Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

SE2517

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    79
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

19 Trovärdig

Om SE2517

  • Placering
    Kapten

Profile Information

  • Plats
    Bullandö Marina

Senaste Profilbesöken

1 168 profilvisningar
  1. Av det jag ser på bild tycker jag de ser stabila ut. Det viktigaste i en sån konstruktion är ju att stöttorna sitter fast i bocken och med rejäla bultar och brickor/plattor borde det funka. På den marina där jag ligger är det båtdomino de vill undvika och allt pallningsmaterial kollas i samband med upptagningen. Dessutom ska det vara lätt att hantera och hålla för att lyfta med truck.
  2. Kolla först att marinan godkänner egenbyggd vagga/stöttor. Så att du inte bygger och ändå måste hyra pallningsmaterial.
  3. Vill ni ha en rimligt billig gummibåt men ändå hållbar för sitt pris är Aquasmart 240 min rekommendation. Vi har en sådan och den tar 2 vuxna och 1-2 barn. Den är trång då men lätt att förvara. Vi har alltid haft den surrad på badbryggan på tvären när vi inte använder den.
  4. Jag har ingen åsikt om storlek på båt, man klarar en rätt stor båt själv om man har rätt placering på seglingsutrustningen. Min båt är 31 fot och 4,5 ton och den seglar jag enkelt själv vid behov. Något jag skulle prioritera är autopilot för att kunna lämna styrplatsen vid behov samt winschar till försegelskot och storsegelskot inom räckhåll från styrplatsen. Vid tilläggning i hamn/naturvik kräver det ju lite mer planering att vara själv, förbereda med förtöjningslinor till land, ankare förberett att bara släppas mm.
  5. Jag har en flaska i reserv förvarad i ankarboxen i fören. Gasolen tycks alltid ta slut vid fel tillfälle annars.
  6. Det hade nog resulterat i ett konstant felmeddelande i bilen istället.
  7. Detta företag har det mesta vad gäller o-ringar och specialtätningar. https://www.lamisa.se/produkter/o-ringar/
  8. Jag körde med iPad som navigationshjälp när jag hade motorbåt (Monark 670). Problemet var att när solen låg på paddan så stängdes den av efter ett tag pga överhettning. I en helt öppen båt lär det bli ett ännu större problem att lösa. Nyare plattor kanske är värmetåligare än den jag använde då jag bytte till segelbåt för 5 år sen och då slutade ha iPad till navigation.
  9. Jag skulle skrapa botten om den ser ut som på bilden. Sedan slipa av den så det blir slätt, sitter det löst bara köra med slipkloss för hand. Måla på bottenfärg. Själv kör jag hård färg och bättrar bara lite varje vår, målar hela botten vart 5e år. Du ska inte lägga på epoxiprimer om du inte först slipat bort all färg, men det finns andra här som är duktiga på det området och kan komma med bra råd.
  10. Jag har båt på Bullandö Marina och man får inte bo i båten när den ligger på land. Men det betyder ju inte att det inte sker... I år testar de vinterförvaring i vattnet och då kanske det är andra regler från marinan, jag vet inte.
  11. Du ska absolut inte ha ett kylskåp/box för bilbruk. De drar alldeles för mycket ström. Det blir inte bra om du kör det länge med motorn avstängd. Skaffa i så fall kyl för marint bruk. Ladda telefoner borde inte vara något problem. Men sätt in ett batteri till och koppla det så du har ett som rent startbatteri för motorn och ett för förbrukning. Hur man kopplar finns det andra här som kan mycket bättre än jag.
  12. Är det inte så att masten står utan akterstag om spridarna är bakåtsvepta. Min står utan akterstag hela vintern då det är lättare att täcka den då. Sticker spridarna rakt ut åt sidorna skulle inte jag lossa akterstaget utan att masten sitter fast i mastkranen. Men det kanske funkar...
  13. Gällande Erlandssons Brygga har ju Sicklabutiken krav på sig att hålla köpcentrumets öppettider, även söndagar vintertid så det är ju en butik man kan lita på är öppen samma tider som övriga butiker (borträknat den statliga butiken med grön skylt).
  14. De senare Maxi 95 har väl en bättre stöttning under masten i original och Seldénrigg istället för den svarteloxerade riggen (vet dock inte om det är någon stor skillnad på riggarna mer än färgen och fabrikatet. Den finns ju i version Maxi 100PS som är i stort sett samma båt fast med doghouse.
×
×
  • Skapa nytt...