Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Jimpaa

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    33
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Jimpaa

  • Placering
    Fänrik

Senaste Profilbesöken

610 profilvisningar
  1. Har inte uppdaterat till led nånstans än... inte säker men bör vara på start. Någon skillnad om det är start eller förbrukning? Ska även mäta direkt på batterierna och se om det stämmer eller inte. Tack för svar.
  2. Kopplade om hela batteribanken och satte ett skiljeräle funkar kanon! Var nån vecka sen men inte hunnit uppdatera. Men nu ligger voltmätaren på 14.4 v, vart så direkt efter omkopplingen. Låg normalt på nånstans vid 13v förut. Behöver jag vara orolig att batterierna tar stryk och övrig utrustning? Mvh jim
  3. Okej, jo jag har tänkt ha en panel på 100w men vill göra uppdateringar när det inte är säsong. Tack för svar!
  4. Tack för alla svar! Blev lite klokare! Har bytt båtplats och har inte tillgång till landström längre. Har alltid ståt med landström och underhållsladdat förbruknings banken. Och generatorn har laddat startbatteri vid färd. Kan jag helt enkelt dra +&- från start till förbrukning och få laddning från generatorn? Tänkte göra det enkelt över denna sommar och göra om detta över vintern.
  5. Jo det förstår jag. Men har ett startbatteri på 75 ah och sedan förbrukningar på cirka 200 ah tillsammans. Så om generatorn heter 70 ah laddar den det i timmen då?
  6. Som rubriken lyder hur många batterin på en generator? Tror den är på 70 ah eller nånstans på 60 ah.
  7. Jo vi har det ska prova det nu till veckan bara det att dom är dukrig att ta betalt på större båtar...
  8. Var till båten idag och kikade på det mesta och hittat inga konstigheter runt motorn så borde vara något tok med skrovet trimplan eller drevet. Tog bort båda propellerna och tittade noga och såg att färgen på dem hade släppt lite och var även som små blåsor. Pillade man på dom så släppte färgen så kanske till och ta av dem och blästra och måla om dom? Som sagt kan ej se hur hon ser ut under riktigt utan sandstrand eller ta upp.
  9. Var ner till båten nu. Inga tulpaner på propellerna. Luftfilter och turbo ok. Varvar 3750 varv nu. Och utan växel 4500 och lite till. Vad mer kan det vara? Oljetryck stabilt och samma med vattentemperaturen. Kan inte titta skrovet än då jag läre till strand eller liknande då. Men vi har bara 15-16 grader än så tror inte det har börjat komma än.
  10. Ska skruva bort filtret och känna på turbon. Har varit ut 4 gånger totalt tror jag så kan mycket möjligt vara påväxt både på båt och drev och trimplan. Maxar 23 knop nu men ska ha det som ekonomifart.
  11. Tack för svar. Luft och bränslefilter bytes våren 16 och gick sammanlagt 30 timmar föra året så jag skippade det iår men ska kika på det!
  12. Tack, har endast tankat på marinan och den är utan rme. Tycker det är så konstigt då det är bara cirka 3-400 varv kvar. Oftast när det är varv problem så brukar dom ligga långt under 3000 varv. Ska även prova att varva ur den utan växel och se hur mycket den vill.
  13. Inga fler tips? Har ej möjlighet att komma dit nu men kan vara bra att ha lite tips när jag är på plats sen.
  14. Den har legat i 5 veckor cirka.Ska titta det men har aldrig haft några problem med det förut.
  15. Hallå! Jag undrar vad som kan vara fel när motorn inte varvar mer än 3600 varv? När jag jag la i för iår så varvade den i princip 4000 varv kanske 3950 ungefär. Men gårdagens tur varvade den bara 3600. Har inte åkt mer än 3-4 timmar efter sjösättning. Tacksam för svar.
×
×
  • Skapa nytt...