Gå till innehåll
fredag 29 mars 2024

Pezlin

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    130
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

27 Expert

Om Pezlin

  • Placering
    Örlogskapten

Profile Information

  • Plats
    Göteborg

Mina båtar

  • Båtens namn
    Askeladden 565 Wasper

Senaste Profilbesöken

1 166 profilvisningar
  1. Precis så jag har förstått det också. Kanske också beror på vilken typ av botten det är.
  2. Hur gick det med detta? Fick du ut nån mer fart?
  3. Pezlin

    Sting 530 s

    Hej! Någon på forumet som har en Sting 530 S och kan ge ett omdöme? För ungefär samma pris kan jag köpa en tre år gammal Sting som tex en Uttern S55 som är 10 år gammal.
  4. Hej! Det finns en del trådar om Uttern s55 men de är alla omkring 10-12 år gamla så jag skulle vilja veta hur ni som har denna båttyp från åren omkring 2007 upplever denna båt nu när den är omkring 15 år gammal. Hur är kvalitén? Är det något särskilt att hålla koll på om man ska köpa en sådan båt?
  5. Jag har en 2 tons HT-båt på västkusten och bytte förra året ett tallriks-ankare mot ett 6 kg delta. Under dessa två somrar har jag bara haft problem en gång men då misstänker jag att ankaret låg på en berghäll så då hade troligen inget hjälpt. Har blyad ankarlina men ingen kätting. Försöker hitta lä och är sällan ute när det blåser rejält.
  6. Jag har ingen kunskap om de tre båtarna men kan tipsa dig om att titta på Jeanneau Merry Fisher 895/1095 också. Att den typen av båtar dock skulle vara trailerbara låter i mina öron osannolikt.
  7. Stämmer det att den ger ifrån sig ett kraftigt ljud när den blir strömsatt? Jag kollade på en sådan men då jag har för vana att alltid slå av huvudsäkringen när jag inte är vid båten blev jag avrådd från den (om jag minns rätt).
  8. Merry Fisher 755 är den äldre årsmodellen av 795 och skillnaderna är ganska små så kika även på den.
  9. Vi har en Jeanneau Merry Fisher 755 som vi är väldigt nöjda med.
  10. Jag använder SSFs märkning. Ingen årskostnad på det. https://www.stoldskyddsforeningen.se/butik/privat/produkter-och-tjanster/ssf-dna-markning/
  11. Är det plexiglas kanske dessa tips kan funka:
  12. Jag fick svar från hamnägare att det inte finns någon som helst koppling utan det krävs att hamnägaren går in på sajten för att se om det är någon som rapporterat ett fel och för att "nollställa" när felet är åtgärdat.
  13. Vår tredje säsong som ägare av en MF 755 är nu avslutad och äntligen hade vi en sommar med vackert väder så att båten kunnat utnyttjas. Jag tycker själv att vi gjorde ett väldigt bra val när vi köpte en MF. Har tyvärr för lite erfarenhet av olika båtar för att avgöra om båten går stampigt i sjön. Upplever inte att båten är en sådan typ att du kör speciellt fort i grövre sjö. I och med att det är en HT-modell så blir det lite som att stå inuti en bastrumma när båten studsar på vågorna men som sagt det är nog inte riktigt så de flesta kör en sådan båt. Vi har två barn (9/6) och det funkar riktigt bra att sova i den. Denna sommar var vi ute fem nätter i rad. Växlade lite hur vi sov men det vanligaste är att barnen sover i förpiken och vi däruppe. Kvalitetsmässigt tycker jag att det är helt ok. Har som sagt ingen erfarenhet av andra båtar men den faller ju iaf inte i sönder 🙂 Lister runt laminerade delar är ganska trasiga på sina ställen på vår båt men det är å andra sidan något som är lätt att fixa själv. Om du vill ha mer input kring MF-båtar rekommenderar jag Facebook-gruppen som heter Jeanneau Merry Fisher. Primärt norska och svenska medlemmar men den börjar även ha en del medlemmar från andra länder. Finns även en grupp som heter Jeanneau Powerboat owners club UK som du kan bli medlem i. Den är internationell och inte bara för medlemmar från UK.
  14. Det där stämmer inte för jag har tömt där åtminstone en gång och då fungerade det utmärkt. Däremot fick jag tipset från killen på sjömacken att öppna ventilen långsamt, långsamt för att det skall funka bättre med den typen av munstycke som man trycker mot båten.
  15. Har använt stationen på Guleskär två gånger i år och ena gången fick vi vänta på en båt som låg före. Tyvärr är det ju som sagt hysteriskt dålig tilläggning där om båten inte är av modell Princess 42 eller större. Fattar inte att kommunen inte kan lösa det på ett bättre sätt!
×
×
  • Skapa nytt...