Gå till innehåll
måndag 24 juli 2017

Kjellman

Medlemmar
 • Innehålls Antal

  77
 • Gick med

 • Besökte senast

 • Dagar Vunna

  1

Kjellman senast vann den dag 4 Juni

Kjellman hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

17 Trovärdig

Om Kjellman

 • Placering
  Kapten

Senaste besökare till profilen

45 profilvisningar
 1. Bilder 2017

  Nu har vi varit i norra Bohuslän på semester en vecka. När vi åkte hem till södra Bohuslän så åkte vi in till grötö. Vi sa faktiskt att nu det e helt otroligt vad det e vackert här. Varför åka långt till överfulla hamnar på semestern när man har så här fina ställen 1,5 nautiska från hemmahamnen?! Grötö är känt från tv serien Mia på grötö.
 2. Partner till långsegling sökes

  Själv fick jag välja mellan sälja segelbåten och köpa motorbåt eller byta fru! Det blev billigare att köpa ny motorbåt! fast det e riktigt kul med motorbåt. Skillnaden är att nu är det hamnarna och nya platserna som man njuter av. Inte som segling alls. Nu startar man upp och transporterar sig snabbt till nästa ställe...
 3. För lovgiriv vid halv & bidevind

  E det inte så enkelt att du ska prova att reva seglen som första åtgärd. Låter som det är för mycket segel uppe.
 4. Inblåst

  Själv ligger vi kvar i knippla. Vi har suttit i lä i solen idag och njutit. Just nu kommer det in en havsfidra och det ser ut som de har haft en tuff segling. Nu fikar vi och njuter av utsikten o väntar på att ovan nämnda BRYGGSEGLARE ska uppdatera sin blogg så vi får reda på hur det gått med motorreparationen!!??
 5. Inblåst

  Kulingvarning i Bohuslän. Ligger tryggt i hamnen på Källö knippla. Fast ligga i soffan i sittbrunnen under kapellet o värmaren håller behaglig värme och surfa runt på maringuiden e faktiskt riktigt skön avkoppling. Ha nu en skön semester alla forumvänner! /Kjellman
 6. Kompass eller inte

  Nu trodde jag att du var så gammal att när du seglar i Bohuslän så gör du det genom att hålla om styrbord om Svenssons udde, ta babord om Lasses lada o håller undan från Göstas grund!!
 7. Kokande VP MD 11C

  Nu vet jag inte exakt hur din fungerar, men jag hade en md17. Det var cirkulationspumpen. På min såg man det genom att det längst upp i plastbehållafen var en liten skvallerstråle med vatten som rinner tillbaka i behållaren och bär cirkulationspumpen inte fungerade, så kom det ingen vattenstråle där!
 8. Nu smälter du hjärtat på några forumrävar!
 9. Vi har en soffgrupp i fören samt gästhytt. Vi valde att bädda ner soffgruppen och alltid ha det som säng. Fördelen är att vi nu har en 1,80 bred säng. Problemet var att den blev hård att ligga på. Snål som man är, köpte vi en bäddmadrass på Jysk som vi skar till. Det var fortfarande för hårt att ligga på så vi köpte en dyr tjock bäddmadrass till som vi lade på Jysk madrassen. Nu sover vi bättre i båten än hemma, men totala kostnaden blev 7000 kronor. Bara lägga sig platt på marken och erkänna att det hade nog blivit samma kostnad eller billigare att beställa en formsydd bäddmadrass i bra kvalitet från början. Snålhetenkan bedra visheten!
 10. Garmin 71 sv echomap

  En Fairline 31 targa. Vi är jättenöjda!
 11. Garmin 71 sv echomap

  Hade den först i en winga 87 motorseglare. Hade den vid styrplatsen. När man lägger in en rutt så blir det ett väldigt tjockt och tydligt streck på skärmen som säkert var en cm brett vilket gjorde att när man seglade o satt längst i aktern o hade säkert tre meter till skärmen så såg man fortfarande tydligt på långt håll om man höll sig nära rutten. Helt enkelt kanon. Skulle min gå sönder så hade jag köpt en likadan igen!
 12. Tryckvattenpump

  Nu har jag liknande fenomen. När jag sätter på vattenkranen så spottar det och fräser några sekunder innan trycket blir normalt. Har följt hela vägen o hittar inga läckor o det är torrt överallt. Kan det vara så att det är packningen till vattenfiltret drar in luft, eller har jag förstått fel?
 13. Garmin 71 sv echomap

  Jag har haft min i två år och är jättenöjd. Använder bara kartfunktionen och har ingen erfarenhet av ekolodet. Det fina är att du visar vart du vill så gör den rutten. Det är lätt att justera rutten om man vill åka annan väg än föreslagen. Gillar att det är knappar att trycka på. Stabilt att fingra på när det går sjö!
 14. uppgraderat forum dåligt

  Det e nog så att det är en stor förändring och personligen tycker jag att det är en förbättring. Problemet är nog bara tillfälligt o vi ska hjälpa till att påtala sådant som har missats. Jag upplever att dom försöker lösa sådant som är missat och uppdaterar hela tiden så det blir riktigt bra till slut. Ge dom en chans!
 15. Nu var jag väldigt nyfiken på svaret på din fråga, men den ser inte jag!?

×