Gå till innehåll
fredag 26 april 2024

Makro

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    1 645
  • Gick med

  • Besökte senast

  • Dagar Vunna

    22

Makro senast vann den dag 27 Mars

Makro hade det mest gillade innehållet!

Anseende bland gemenskapen

1 136 Expert

1 följare

Om Makro

  • Placering
    Amiral

Profile Information

  • Plats
    Hönö / Västkusten

Mina båtar

  • Båtens namn
    Lady Ellen
  • Bild

Senaste Profilbesöken

5 203 profilvisningar
  1. Så låter vår gamla 900 också, till och från men den har alltid funkat
  2. Förövrigt är det väl de varianter (D? och P) med slangar mellan laddluftkylare och oljekylare som inte har anoder men de övriga har, de äldre motorerna har ju rör.
  3. Och de kan sitta fast som bara tusan så dra inte skallen rund med skiftnyckel.
  4. Det tycker jag inte men eftersom trissan är 150 mm så har jag även en roterande Biltemamaskin med 75 mm trissa för alla små ytor och kanter, särskilt på överbygget. Anledningen till att jag kör oscillerande maskin är att jag tycker att den är enklare att polera med och mer förlåtande än en roterande då min teknik säkert inte är den bästa. Jag upplever det som mycket ”tyngre” att stå med en roterande maskin i huvudhöjd och tröttar mer, men det beror med största sannolikhet på dålig teknik som sagt. Med rätt trissa och medel så funkar det med oscillerande för mig, och sen använder jag den till bilarna också. Det här med polermaskiner och olika polermedel och fabrikat delar ju upp folk i många läger, särskilt polermedel där varje märke har sina anhängare, så man får prova sig fram till man hittar någon kombination som man gillar att jobba med och som ger det resultat man är nöjd med för det som många av oss amatörer är nöjda och stolta över skulle säkert ett proffs inte vara imponerad av. Jag började med en oscillerande Carwise maskin från Mekonomen med 8 mm slag och Internationals produkter i de fyrkantiga blåa flaskorna och har sen provat både olika maskiner och medel tills jag (för stunden 😄) har fastnat för Rupes maskin, ulltrissor och Angelwax produkter, men även Biltemas lilla maskin som jag tycker är riktigt bra för mina ändamål. Fast snart blir jag väl frälst av något annat 😄
  5. Den funkar garanterat för hobbybruk, det som en dyrare maskin skulle kunna erbjuda är mindre vibrationer och lägre ljudnivå, men jag har inte kört Pelan själv så jag kan inte bedöma den. Det du skulle kunna kika på i övrigt är en oscillerande maskin med 21mm slag istället för 15mm, du kan hitta allt från Biltemas maskin för 899 kr och uppåt till Rupes och andra för 4500 kr och kanske mer? Jag kan även rekommendera att köra ulltrissa/rondell på gelcoat med oscillerande maskin, min favorit hittills är Rupes medium wool men det finns andra liknande som är billigare med fast tänk på att en sån trissa tvättar du om och om igen och kan funka i många år, mina är nog inne på tredje eller fjärde året nu.
  6. Jag hoppas också även om jag tycker mer att det lutar åt allvarligare fel, jag la en order den 11 februari, exakt två månader sen och ingen verkar kunna lova leverans förrän i början av juni, det är fyra månader och innan dess lovades leverans nu i mitten av april så man har skjutit fram det ytterligare två månader. Det känns lång tid för ett problem på en liten elgrunka 😜 Jag var bara tvungen att gnälla lite, de våta blybatterierna som ska bytas ut är mer eller mindre tvärslut (trots rekondförsök) så det är inget alternativ att stoppa tillbaka dem, men jag har några skapliga AGM i garaget som kanske kan duga i en månad och så får jag göra eljobbet med båten i havet, om jag inte går på någon annan lösning som funkar.
  7. Om jag nu ändå skulle gå på 2x Orion 30A istället för XS 50 så går alltså möjligheten att ställa max ström samt max spänning bort om jag tolkar tidigare inlägg rätt? Så två 30A kommer att göra jobbet mer eller mindre lika väl fast men lite begränsningar i inställningarna plus att jag nog får betala mer.
  8. Idag fick jag pengarna tillbaka på min order på Orion XS på grund av att det tog så lång tid. Ingen leveransdatum fanns det heller men hos Digital Skipper kan man läsa detta: "OBS! Som det ser ut just nu ligger leverans för nya orders planerad till 240608. OBS!" Så det låter ju inte så upplyftande. Victron måste ju ha stora problem?
  9. Du ska alltså ha en strömbrytare mellan solpanel och regulator, jag förstår inte varför men vad tänker du dig för strömbrytare om du skulle behöva en wagoklämma? De flesta strömbrytarna brukar ju flatstiftsanslutning och då är det ju bara att klippa kabeln och klämma på två flatstift och på med krympslang och sen en strömbrytare. Det känns som om du tänker starkströmskoppling?
  10. Ok, för jag såg att Voltpower verkade ha en lös motor att sälja, men den kostade 435 kr ändå.
  11. Var det bara själva elmotorn du köpte eller var den komplett med aluminiumhuset?
  12. Det kanske finns några som har båda varianterna av montering här på forumet annars tänker jag att ju längre ut desto bättre verkan/ respons. Men jag hade kollat med Zipwake, de sitter i Göteborg, slå dem en signal: Contact Skeppet Ärans Väg 3 SE-426 71 Västra Frölunda Sweden +46 (0)31 24 77 75 hello@zipwake.com
  13. Lite kan det ju gnistra då det är en borstmotor, kör borrmaskinen i ett mörkt rum så få du se Jag hade inte brytt mig om det om det inte gnistrar så mycket att man kan misstänka att kolen är slut.
  14. Ett tips jag fick från Pentas testare är att koppla bort tanken och köra motorn med alkylatbensin de sista minuterna, så att ingen vanlig soppa innehållande etanol står i förgasarna över vintern. Då kan ju eventuellt såna här problem undvikas, om det nu är det som är problemet?
  15. Jo bara lite rengöring gör nog susen men även vekarna blir hårda med tiden så den där 5 års intervallen för service är nog bra att hålla om man vill slippa driftstörningar.
×
×
  • Skapa nytt...