Gå till innehåll
fredag 26 april 2024

Fredrik_C

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    4
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Fredrik_C

  • Placering
    Landkrabba
  1. Hej! Jag tänkte byta ratt i min jofa winth 485 då den gamla känns klen och dessutom är ful. Är det någon som gjort rattbyte på en gammal Jofa som har lite tips? Ratten verkar sitta fast stenhårt. Jag skulle också behöva hjälp att veta vad navet heter, bifogar bild. /Mvh Fredrik
  2. ja det där med samvete, den har ju stått under presenning och varit torr både inuti och och på skrovet (har varit där o kollat läget titt som tätt) har tyvärr ingen tillgång till varmhall.. Min tanke var mer om befintlig bottenfärg håller tillbaka fukt från att tränga ut igen.. och att det behöver torka efter man slipat, men då sparar man ju tid (har köpt ny motor och är fruktansvärt sugen på att provköra, bara isen släpper på hjälmaren ... ) Så då åker epoxyn på relativt direkt efter slipningen är klar!
  3. Tack för tipsen! Färgpigment införskaffat! Hur länge bör skrovet stå o "torka ur" när allt är bortslipat? Den har ju inte varit i sjön sedan i höstas. Alltså innan man kan börja med epoxyprimern.
  4. Hej båtvänner! Jag håller som bäst på att renovera botten på en gammal Jofa 485ht, slipar nu bottenfärg ner till gelcoat. Efter slipningen tänkte jag fixa diverse skavanker med epoxyspackel för att sedan lägga 5-6 lager med biltemas epoxyprimer följt av bottenfärg. Är mitt förfarande rätt? Är det nåt jag bör tänka på? Några tips o tricks? Mvh Fredrik, nybliven båtägare samt ny på forumet.
×
×
  • Skapa nytt...