Gå till innehåll
fredag 26 april 2024

Henrik_gbg

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    7
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om Henrik_gbg

  • Placering
    Kadett

Senaste Profilbesöken

435 profilvisningar
  1. Henrik_gbg

    Oxelö?

    Hej, Det här var min farfars båt. Han köpte den nån gång på 70-talet. Tyvärr så vet jag inte vilket varv som gjort henne , men det sas vara en Oxelö MEN hon är gjord i Stål. Jag har tittat på Oxelö 30 men det stämmer inte riktigt heller förutom akterruffen som är väldigt lik. Tyvärr tog en brand henne för några år sedan , även om skrovet klarade sig så löstes hon in av försäkringsbolaget. Så, är det någon som känner igen båtmodellen...
  2. Man kyler turbohuset för öka livslängden på turbon.
  3. Det är ju kända grundmotorer de utgår ifrån. Men gammal teknik. Ingen commonrail så räkna med att de drar lite mer en vad en modernare diesel skulle göra.
  4. Storebro Trading sitter inte på något riktningsarkiv alls. Storebro Trading har absolut inget med Storebrovarvet att göra utan drivs idag av fd ägare till varvet. Det vet jag, härlig ton du har. Har varit i kontakt med dom angående annat. O dom brukar ha rätt bra koll vad dom gjort under alla år.
  5. Ser ju onekligen ut som en solö. Finns inga serienr nånstans? Annars kan man ju ringa Strebro Trading,dom kanske vet omdom sålt ritningarna till någon.
  6. Något jag reagerat på nu när jag börjat titta på båt är att många inte skriver ut årsmodell. Varför är det så? Den båt jag kan är Storö 34 eftersom min far hade en sån, men nu är det ingen aktuell modell för mig. Älskar Storön men fel för mig.
  7. FPT -> Fiat som äger Iveco bla, så det är en Fiat motor, men som sagt dom är en av världens största levrantörer av motorer och uppfinnare av CommonRail. Tyvärr sålde Fiat patentet av CommonRail till Bosch. Samma motor levereras även till Lombardini, FNM och på bilsidan använde även Opel och SAAB samma dieselmotor. Nu slipper man ju vissa problem med båtmotorer som man har i bilar, inga kattar eller partikelfilter som sätt igen. Tror inte dom är sämre en dagens VP, iaf inte om man googlar runt lite på nätet så verkar det ju vara en del som har problem med VP. Det man får med VP är väl ett solit rykte att det är bra saker.
×
×
  • Skapa nytt...