Gå till innehåll
måndag 24 juli 2017

Azguz

Medlemmar
 • Innehålls Antal

  767
 • Gick med

 • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

67 Expert

Om Azguz

 • Placering
  Konteramiral

Senaste besökare till profilen

162 profilvisningar
 1. För lovgiriv vid halv & bidevind

  I år har jag kört revat konstant. Idag kryssa vi med full revning, full Genua på ca 30-40 grader. Vid 5 m/s hade vi 5,5 knop nästan. Så jag kommer börja reva rejält mycket tidigare än vad jag gjort förut.
 2. Ev plats finnes direkt efter midsommar

  Är på grinda nu, sen gällö, sen kanske Sandhamn.. lite osäker sen. Men vecka 30 börjar jag segla norrut för att vara hemma i Gävle tlll slutet av vecka 30.
 3. Ladda batt/CTEK250

  https://www.etrailer.com/Merchant2/graphics/00000001/pics/c/t/CTEK56676_cc_500.jpg här är en bild hur det ska va. Det här är cteks egna "manualer"
 4. Ladda batt/CTEK250

  Enligt Cetekd instruktioner monterad laddare direkt på fritidsbatteriets sida.
 5. Ev plats finnes direkt efter midsommar

  I Nynäshamn nu. Ska på Bråvalla! Sen ska jag norrut genom skärgården. Kan ju slå följe vissa bitar om det varit dött och om du ska pt det hållet. Resan hem börjsr 2juli och kan hålla på till 15 augusti hem till Gävle
 6. Installation av 100 watts Solpanel

  Ränar med att kunna planera VVB på 300 W solceller och 420 Ah denna sommar
 7. Ladda ett extra batteri.

  Kommer verkligen kablaget bakom denna 12v cigguttag i båten klara strömmarna? Det kanske finns batteri till batteriladdare som fungerar med 12v cigguttag som inte hanterar så stora strömmar. Bästa är ju att ha en "station" där du kan ansluta jollebatteriet och "tokladda" det snabbt. I är är min lösning att ladda med en 6A laddare(som jag hade sen tidigare) via invertern. Inte optimalt men det får fungera. Köpte nyss en elmotor till jollen då jag inte orkar ro den de sträckor som blir.
 8. Svidande ögon nära havet

  Man brukar ju säga att bilar rostar mer på västkusten än östkusten för att havet är saltare. Sant eller falskt vet jag inte men det kanske följer med ändå?
 9. Svidande ögon nära havet

  Har hört om folk som inte "tål" vind i ögonen, men då borde ni också få det på land. Å andra sidan är ju havet salt! Är det det det är? Att det blåser lite salt med? Bara en tanke..
 10. Problem tömma septik tank - tips?

  Ye, när jag installerade ringd de upp mig och meddelade att jag beställt fel sort(den gamla) och så ändra jag till den nya standardiserade. Det tyckte jag var service!
 11. Solpanelprojekt

  När batteribanken är full så justerar man Ah så att man får 100 %. Bara för att man köpt 5x86 Ah så betyder inte det att man exakt har 430 Ah i banken. Det kan ju vara 425 t ex.. Så när det är toppladdat så justerar man Ah i BM-1 inställningarna så den ligger på 100 %.
 12. Sommar 2017

  Eftersom jag är från Norrland(inte alls) så har man ju sina förutfattade meningar om 08:or och sandhamn. Men jag var i sandhamn förra året i slutet av juli och jag tyckte det va rätt gemytligt med liveband på terrassen till seglarhotellet mm.
 13. Sommar 2017

  Tjena! Nu den 22:a juni åker jag från Gävle och så blir det väl ett stopp i Öregrund över midsommar. Sen tänkte jag skafta ner till Norrköping och gå på Bråvalla. Sen är jag väl ute och seglar(vart vet jag inte riktigt. Sthlm skärgård, Öland, Gotland, Åland?!? ) fram till 22-23 juli. I alla fall så blev det snålt på vänner som kunde/ville följa med i år. Så jag tänkte helt enkelt fråga här. Ända är väl att man ska uppskatta "samma saker att göra". Jag är 32 bast. Beskrev ovan lite av vad jag kanske kan göra. Kanske blir ett stopp i Sandhamn? Lugnt på Utö?, Våga sig in till Grönan för en konsert? Vill vi korsa havet för gotland, öland eller åland? Vem vet. Krav från min sidan: Go och glad, respekt för båten(ägodelen). Enda ekonomiska är lite för din egna mat och egna utgifter typ. Allt med båten är mitt ansvar. Skicka PM. Alternativt om några ska göra något liknande att man slår följe
 14. Är det inte bara att plasta igen då? En skiva under som stöd, plasta ovansidan. Sen plasta underifrån?
 15. Avsaltare / watermaker?

  Finns en hel del om det: https://sublimesustenance.files.wordpress.com/2012/03/how-to-build-your-own-watermaker.pdf Men man kommer inte undan det faktumet att pumparna i köpta färdiga system är speciellt framtagna för watermakers. Dvs. de är särskilt korrisionsbeständiga mot saltvatten i högt tryck. De har också en återvinningsfunktion som väsentligt minskar energiförbrukningen. Det här gäller ju även alla kopplingar som ska klara högt tryck OCH saltvatten i högt tryck. Jag tittade förut på det, men i slutändan fick jag aldrig ner priset så pass mycket från färdig anläggning att det motiverade ett köp. Ringde tom runt till olika leverantörer för CAT-pumpar.

×