Gå till innehåll
torsdag 28 mars 2024

erikla

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    17
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

0 Neutral

Om erikla

  • Placering
    Kadett
  1. Tack för svaren igen! Nu har jag lite fler idéer på hur allt skulle kunna göras. Ska ut idag och mäta lite. Kommer också fota och lägga upp här för er som undrade över bild. Tråkigt Thomas att höra om båtmotorstölderna, vet ju inte var du haft din båt. Vår kommer ligga bland bostadshus på en brygga med många bryggseglare. Orten är på ostkusten, vad jag vet har det än så länge varit förhållandevis förskonat från stölder. Så vi hoppas det kommer fungera. Åtminstone ska vi se till att ha ordentliga lås så bryggseglarna kanske hinner uppmärksamma något om tjuven kommer
  2. Hej igen Sjöbjörnar! Nu är det vår, äntligen! Vi har nu bestämt oss för att det får bli en baksmälla på båten trots allt. Jag har lite funderingar kring detta, vi har tänkt att använda oss av detta: Motor: https://www.hjertmans.se/produkter/motor-tillbehor/utombordsmotorer/mercury-utombordare-5hk-4-t-sail Vinkelbeslag: https://www.hjertmans.se/produkter/motor-tillbehor/utombordsmotorer/utombordarfaste/monteringsbeslag-sned-akter Fäste: https://www.hjertmans.se/produkter/motor-tillbehor/utombordsmotorer/utombordarfaste/utbordarfaste-trem-aluminium-max-30kg Den största funderingen jag har är egentligen hur man ska göra i sittbrunnen. Man måste väl såga upp ganska rejält för att komma åt. Eller? Sen har jag inte riktigt förstått hur man ska gå tillväga med igensättning av propelleraxel-hålet. Ska man gå tillväga såhär? 1, Plugg 2, Epoxyprimer https://www.hjertmans.se/produkter/batvard-farg/bottenfarger/grundfarger-bottenfarg/jotun-epoxiprimer-gra-750ml 3, Måla tre gånger med bonn-färg Har jag förstått det rätt med lagningen? Var kan man hitta plugg? Jag har inte gjort det ännu... Tack på förhand!
  3. Var det nåt som du regerade mot, eller var jag inte tillräckligt tydlig. Kom precis att tänka på att den aktre delen av hyslsröret inte ser lika dant ut på min nuvarande båt, som på mina tidigare. Har du nån bild på ut på din!? Det bör i alla fall inte va nåt större problem att plasta igen hålet efter propelleraxeln, utan att egentligen förstöra nåt och så att det blir tät. Har tyvärr ingen bild som kan vara till hjälp. Reagerade egentligen inte på någonting. Men har aldrig någonsin plastat förut. Men tänker att det med hjälp av lite tutorials borde lösa sig.
  4. Tack igen för alla åsikter och tips. Ska kolla igenom alla inombordar-alternativ innan beslut tas att plugga igen o hänga utombordare. Förstår att utombordaren har de negativa egenskaperna som nämnts, tur då att det är en segelbåt som man i huvudsak seglar med . Ska dock se till att köpa motor med Sailrig om det kommer tilll det läget, det får det vara värt.
  5. Tusen tack Peter_K och Thallandtha för era svar. Bra tips på motorer. Jag gillar egentligen inte heller aktersnurra men inser ändå att det kanske blir billigast och enklast så. Ska forska vidare och även snacka med en kunnig om plastningen. Hängde nämligen bara nästan med på din instruktion Thallatha.
  6. Hej! Har kommit över en kanonfin Amigo 23. Det som är problemet är bara att inombordaren som suttit i (Albin O11) gick sönder och därför är urplockad. Följande alternativ ser jag därför nu som möjliga: 1, Köpa en bättre begagnad inombordare (verkar svårt att hitta någon) 2, Köpa en ny inombordare (då blir jag luspank) 3, Sätta igen alla hål från inombordarn o slänga på en utombordare Så frågan är vad ni sjöbjörnar tror blir bäst till bäst pris? Är det svårt att plugga och plasta igen propelleraxelhål samt kylvattenintag osv? Är det också svårt att sätta dit fäste för utombordaren på akterspegeln? Vore väldigt tacksam för de svar jag får!
  7. Tjenamors alla sjöbjörnar! Jag går här hemma på gårn o grubblar över min lille gummijolle. Stackarns durk börjar bli riktigt risig men inte pontoner osv. Så den går förhoppningsvis ett tag till. Funderar därför på att uppgradera till trä eller metalldurk. Kanske såga till egen trädurk. Eller allra helst köpa om det finns. Jag har alltså en Quicksilver 270 airdeck från typ -97. Vad tror ni andra?? Vore tacksam om nån här kunde tipsa mig om nått, då jag gärna får ordning på detta till midsommar.
  8. Tack för svaret s59746. För att ge svar på hur jag tänkt. Kapell har jag kunskap inom släkten som kan fixas. Gällande motorn som sitter i så finns det fina sådana ersättningsmotorer med instrument och så vidare för 8000 ibland. Då kanske de skulle landa på 12.000 totalt för motorbyte. Jag är som sagt inte ute för att få båten till ett tip top skick och då duger begagnat delar bra. Jag kan förstå att ni avråder mig. Jag borde kanske hitta en annan båt. Har funderat på att ta med en kille som jobbar med båtar och ta en titt på båten och besluta mig efter det. Tack, Erik
  9. Ett exempel: http://www.blocket.se/goteborg/Mellanbleka_ADEC_530_61151017.htm?ca=14&w=3
  10. Hej igen! Tack för att ni svarat. I detta fall så tror jag nödvändigtvis inte att det behöver bli "så dyrt". Det som framför allt kan komma att kosta är nog tid. Jag räknar kallt med denna kostnadsberäkning: Inköp: 0kr Motor: 10.000kr Inredning: 2000kr Elsystem: 2500kr Vad tror ni om detta? I så fall så blir det ganska billigt. Många mellanblekor som har ett visst behov av renovering kostar i runda slängar runt 20.000. Även där får man räkna med renovering av motor med mera. Vad tror ni? /Erik
  11. Den kom bara in. Jag tror att det skulle funka bättre för min del att göra ungefär som jag tänkt, men tack för tipset ska kolla upp det lite noggrannare.
  12. Hej! Jag är ung förmåga som tänkte testa på ett galet projekt i vinter. Jag har hört en del om Hydrofoilbåtar, sådana som flyger och har sett folk som byggt egna. Dock kände jag att det kan vara bra att ha en grund båt att utgå ifrån så jag håller på och kollar efter träbåtar, blandannat optimist jollar. Jag tänkte att en optimistjolle kanske skulle fungera eftersom jag sett andra som byggt egna båtar i ungefär den storleken i plywood. Vad tror ni om det? Ska jag köpa en Optimistjolle? Har ni några erfarenheter att båtar med vinge eller tips och råd till mig? Tack!
  13. Med tanke på att han fick den gratis så gör man ju ganska bra vinst ändå.
  14. erikla

    TräOptimist

    Hej! En kompis till mig fick tag på en risig optimistjolle med stor potential och antog sig den även fast den var riktigt risig. Men det störst problemet är ett 10 x 10 centimeters hål i botten. Någon som har förslag på hur man kan laga det? Helst ska det vara en osynlig lagning eller i alla fall inte så tydlig eftersom tanken är att båten ska säljas ganska dyrt och en dålig lagning skulle ju dra ner värdet rejält. Jag är tacksam för alla idéer och förslag!
×
×
  • Skapa nytt...