Gå till innehåll
lördag 20 april 2024

Pauce

Medlemmar
  • Innehålls Antal

    121
  • Gick med

  • Besökte senast

Anseende bland gemenskapen

10 Trovärdig

Om Pauce

  • Placering
    Örlogskapten

Profile Information

  • Plats
    Enskede/Värmdö

Senaste Profilbesöken

Blocket med senaste besökare är inaktiverat och visas inte för andra besökare.

  1. Fick med mig garagekonst hem häromdagen, tyckte hon va lite fin... Nu är jag ingen stor-seglare men ser hon inte lite lustig ut? Har suttit och småskrattat lite. Ser ni samma knasigheter som jag?
  2. Hej, Angående 3M high performance paste wax så var jag i kontakt med De-Ijssel-Coatings förra året och det vaxet hade utgått. Han föreslog istället 3M Polish Rosa Vax. Jag fick dock tag på det jag ville via topknots.se. För övrigt supernöjd med 3m förra året. Bra resultat och hyfsat lättjobbat.
  3. Hej, Där ser man, då har vi samma, kul att det kunde vara till någon nytta. Ingen aning, men har du tagit ner den så varför inte gå till en låssmed som någon föreslog ovan. Mitt lås fungerar inte heller efter ett inbrott i båten för två år sen. De satte troligen en skruvmejsel i låset och drog upp. Allt funkar förutom låset så har den kvar. Va kanske inte till så mycket hjälp men berätta gärna hur det går, om en låssmed kunde lösa det för då kanske jag plockar ner mitt också och gör samma. Mvh
  4. Hej, Skulle kanske vara lättare om det gick att klura ut märke på låset. Jag har hittat en del "originalgrejer" till min på denna sida: http://www.onmar.se/ Rätt dyra grejer dock..
  5. Hade liknande men ebay-varianten i förra båten. Den tejpen höll inte, fick komplettera med lim. I övrigt perfekt. Att dimma dem va inga problem, blev jämt ljus oavsett längd på bitarna. Däremot när du kapar får du vara beredd på att löda på nya kablar på kapade biten. Köpte till några "klämmor" som absolut inte gick att använda.
  6. Jag har också Nautilock. Funkar som pos42 säger. Blinkande (röd) diod när ström osv är påslagen. Ett tryck på nyckelknappen och det hörs ett distinkt "klick" och dioden blir konstant röd. Startar man inte då måste man vänta ett tag (30 sekunder) innan man trycker på nyckelknappen igen.
  7. Finns olika grova polermedel också. Jag provade märket 3M i år, på vissa ställen på badbryggan va det väldigt oxiderat, körde med grövre rubbing och sen lite finare. Gjorde som ChristerN beskriver ovan. Ett tipps är att täcka in sånt som du inte vill ha stänk på för det kan lätt bli att det "skvätter" lite om man råkar ha på lite för mycket vid något tillfälle.
  8. Hej, Samma fråga, när i tiden tänkte du att detta skulle ske? Maila mig om du vill; oskar.p.cederlund@gmail.com
  9. Tack för svar. Har du tittat efter någon produkt? Jag har hittat denna tex; Aut.Trans MPM Transmission Fluid, mineral Dexron II-D http://www.mekonomen.se/bil/reservdelar/olja-och-vatska/automatladsolja/auttrans-mpm-transmission-fluid-mineral-dexron-ii-d-ps3141a41-15001sv
  10. Hej, Jag ska återmontera trimcylindrarna. Kan därför behöva fylla på oljan, har läst mig till att man kan använda ”Power trim & styrstereovätska eller Dexron II automatolja”. Nuvarande vätska är röd. Förslag på olja som fungerar? Om jag inte vet vilken typ av olja det är i idag kan jag blanda med någon eller behöver jag tömma systemet? I sånt fall hur gör jag det enklast/bäst? Tack!
  11. Ja, mellan gummi och aluminium. Vad jag tänkte på så fanns inga rester av tätningsmedel när jag tog bort gamla bälgarna. Uppgift är att förhindra att vätten kommer in i bälgen. (punkt 6)
  12. Tänk att man inte kan lära sig att ställa frågan lite mer uttömmande... Ska tätas mellan bälgen och pivothuset. Alltså appliceras när bälgen sätts på. Onödigt? Ja visst vore det intressant att veta. Verkstadshandboken är inte uttömmande på den punkten tyvärr...
  13. Hej, Ska byta bälgar på volvo penta DP-SM, enligt verkstadshandboken ska de vid montering tätas med Volvo Penta tätningsmedel ca 400-500kr burken. Förslag på motsvarande till rimligt pris?
  14. Hej Niklas, Japp, exakt så! Det vore hur grymt som helst! Svindyr eller? Om du vill kan du maila mig om hur jag går till väga. oskar.p.cederlund@gmail.com
×
×
  • Skapa nytt...