Gå till innehåll
fredag 19 april 2024
siteadmin
siteadmin

Vinnarna av Årets Segelbåt 2015/2016

  • På Båtmässan stora scen korades vinnarna av årets Segelbåt 2015/16.
    Vinnare i respektive klass blev.

    Familjeklassen: Maxi 1200.

    Prestandaklassen: Fareast 28R.

    Långfärdsbåt: Linjett 43.

    Båtmässan och maringuiden.se gratulerar vinnarna.

PRESTANDAKLASSEN
Fareast 28R Raket till kanonpris
Far East 28R bjuder bitna på fenomenala prestanda till fantastiskt pris. Dragkraften ligger också i att båten är starkt byggd, möjlig att traila, snygg att se på och en ny internationell entypsklass. I pris kontra prestanda ger denna kinesiska möjlighet för många att uppleva seglingens och fartens sinnliga tjusning. Årets Segelbåt 2016 i prestandaklassen!

 

LYX/LÅNGFÄRDSKLASSEN
Linjett 43 – Ypperligt allround
Rosättra Båtvarv har ända sedan 1974 satsat konsekvent på sina toppade välinredda Linjetter. Nya Linjett 43 lyfter traditionen och för filosofin att bygga väl vidare med bravur. 43.an är ny från scratch med snillrika lösningar och gediget utförande. Pigga prestanda garanterar tryck och trygghet i skärgården såväl som på långfärd. Båten visar mästerligt vad småskalighet ger. Årets Segelbåt 2016 i långfärdsklassen är kronan i karriären för Mats Gustafsson med söner.

 

FAMILJEKLASSEN
Maxi 1200 - Maximerat snyggbygge
Maxi 1200 är skapad av en mästerdesigner, en skarp konstruktör, en stilsäker inredare och ett framåt varv. Resultatet är en välbyggd, elegant och särdeles seglingsvänlig båt. Med solid gång, invändig fräschör och pigga detaljlösningar tar denna nya Maxi Pelle Petterson, Michal Orych, Tony Castro och Delphia Yachts till toppen i familjeklassen. Ett välkommet genomtänkt snyggbygge!

 

ÅRETS INNOVATION
Adventure 55 Råbarkad långfärdslyx
Utvändigt en hårdför långfärdsbåt med omålat aluminiumskrov och höga fribord. Men invändigt möter en lyxig inredning som på det bästa Orustbygge. Tilltagen segelyta, lyftköl och hög rigg gör därtill Adventure 55 intressant att segla. För drivna seglare är Bo Gummessons skapelse extraordinär, särskilt som hans kunnande och ledning ingår på en båt av samma kaliber. Konceptet är nytt och spännande. Årets Nykomling!


Foto: Vinnare Årets båt 2015/2016


Användar Respons

Rekommendera Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa



Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...