Gå till innehåll
fredag 19 april 2024
siteadmin
siteadmin

Hjertmans och Maritim går samman.

  • Hjertmans och Maritim går samman och bildar stark nordisk koncern inom båttillbehör

Svenska Hjertmans och norska Maritim har samarbetat under många år. Nu tar bolagen nästa steg och genomför en nordisk konsolidering. På så sätt skapas en stark nordisk koncern med fokus på lönsamhet.

Hjertmans och Maritim kommer att fortsätta använda sina respektive varumärken och alla anställda arbetar kvar som tidigare. Formellt sett genomförs affären så att Hjertmans köper Maritim (Norway Marine Supply AS) i Arendal och kedjans egna butiker i Kristianstad och Fredrikstad. Franchise-butikerna i Oslo, Bergen och Stavanger fortsätter sin verksamhet på samma sätt som tidigare.

Det är grundarna Øyvind Jørgensen och Arnfinn Jensen som säljer den norska verksamheten. Øyvind Jørgensen och Arnfinn Jensen startade verksamheten for snart 35 år sedan.

”Affären är en naturlig utveckling av branschen. Norge är en liten marknad och det är viktigt att kunna köpa stora volymer av olika typer av båttillbehör för att få konkurrenskraftiga priser till våra kunder. Hjertmans är en viktig samarbetspartner för Maritim sedan många år och en konsolidering var ett naturligt nästa steg.” säger Andreas Nilsen, VD i Maritim.

Han säger också ”Jag är VD i Maritim sedan två år tillbaka och ser fram emot att tillsammans med Hjertmans ta bolaget till nästa nivå. Det är extra roligt att komma in i en ny familj efter en god start på året. Vi har under 2017 fortsatt den goda utvecklingen från förra året och haft en stark tillväxt hittills trots att våren varit kall.”

”Maritim är Norges största återförsäljare av båttillbehör och ett företag som vi på Hjertmans samarbetat med länge. Den nya koncernen kommer (inklusive franchisetagare) få en omsättning på uppemot 400 MSEK med god lönsamhet. Vi är glada att Øyvind Jørgensen och Arnfinn Jensen vill fortsätta arbeta på sina nuvarande positioner även efter att de sålt sitt livsverk.” säger Stefan Järudd, VD i Hjertmans.

Frågor besvaras av: Stefan Järudd, VD i Hjertmans på telefon +46 76 767 12 22 Andreas Nilsen, VD i Maritim på telefon +47 907 75 450




Användar Respons

Rekommendera Kommentarer

Det finns inga kommentarer att visa



Skapa ett konto eller logga in för att kommentera

Du måste vara medlem för att kunna kommentera

Skapa ett konto

Skapa ett konto på maringuiden.se. Det är lätt!

Registrera ett nytt konto

Logga in

Medlem på maringuiden.se? Logga in här.

Logga in nu

×
×
  • Skapa nytt...