Gå till innehåll
fredag 19 april 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2017-07-07 på alla områden

  1. 1 poäng
    Jag använder vanlig självgängande plåtskruv, rostfri syrafast (A4). Viktigt är att förborra rätt, är hålet för litet tar det stopp. 4,2 förborrar jag t ex med 3,5mm, 3,5 med 3,0 o.s.v. Lite Sikaflex eller annan tätning i hålet som tätar under skallen när den dras på plats är att rekommendera.
  2. 1 poäng
    Nej, jag har 2215 och det mesta kopplat via lastutgången. Undantagen är bla inverter, elota men styrreläna går via lastutgången så jag har ändå ett fungerande underspänningaskydd. En elmotor tar mycket ström vid start, det är sant. Därför kör jag inte eltoan via lastutgång. Folk säger att kylkompressorn också tar mycket vid start. Men det är "folktro". Ingen har kollat. Läser man Danfoss beskrivning så står det 3-4A. Kompressorn har en växelströmsmotor som drivs med elektronik och där begränsar man startströmmen. Konstruktionen är riktigt smart gjord, kanske därför Danfoss används så mycket! Alla större likströmsmotorer har anordningar för att begränsa startströmmen utom tex bogpropeller. Men de motorerna håller inte heller speciellt länge. Startmotorer klarar sig bra beroende på att de är så stor belastning i förhållande till batterikapaciteten att spänningen sjunker rejält i början och man får på så vis en startströmsbegränsning.
  3. 1 poäng
    Lite förvirrande att läsa, i ena stunden är det en nyloncylinder, i andra en nylonkolv, men jag antar att det en roderbussning du pratar om. Har du några bilder på hur det ser ut?
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa nytt...