Gå till innehåll
fredag 26 april 2024

Ledartavla


Populärt innehåll

visar innehåll med det högsta anseende på 2017-07-05 på alla områden

  1. 2 poäng
    La ett bud på den. Får höra imorgon om han som hann före mig tar den eller ej... Visade sig att säljaren var hemma från byn där jag bor -- såna 'tillfälligheter' brukar jag lägga vikt vid. Åtminstone då affären sträcker sig såhär långt utanför hemknutarna!
  2. 2 poäng
    Android. .... BAAAAAHAHAHAHAHAAA!!! Skojade bara. Jag har en Samsung på jobbet, totalt ologisk och jag hatar den. iPhonen jag kör med privat funkar o funkar och den förstår jag mig på, Androiden gör som den själv vill men inte som jag vill. Men. Tricket med Android har jag förstått är att om man vill ändra något är att använda den menyknapp sim finns längst ner till vänster UTANFÖR skärmen och som inte syns om man inte trycker på den (väldigt logiskt, eller inte...). Där finns lite "inställningar" och längre ner i menyerna finns "ljud" och grejer du kan prova att ändra på.
  3. 1 poäng
    Tänkte bara berätta för er att jag fått upp Motordata från en evc-a till en plotter, något spm inte går om man frågar Volvo penta.
  4. 1 poäng
    Jag använder min kompass mest när jag ligger för ankar. Har ett kort minne (åldern?) och är inte säker på åt vilket håll jag har lä och när jag kollar väderprognosen är det bra att veta. Speciellt om vinden vrider. Ligger jag stille kan min plotter visa norr lite hursomhelst. Den behöver ju rörelse för att kunna identifiera kurs.
  5. 1 poäng
    satt ingen kompass i min lilla båt när jag köpte den ny 2013,monterade en direkt i båten,har även en syftkompass ifall dimma skulla dyka upp hastigt,råkat ut för detta tidigare men hittat hem med kompass,elektronik i all ära men inget att lita på.
  6. 1 poäng
    Jag tycker kompassen är en självklar nautisk utrustning ombord. Jag har också alltid passare, transportörer och sjökort ombord ifall plottern skulle lägga av. Det är fort gjort att tappa orienteringen till sjöss. Dessutom är det ett vackert instrument som pryder platsen. Jag håller med dig att det skulle saknas nåt om den inte fanns där.
  7. 1 poäng
    Nu är köket provkört. Fungerar bra. Först vrider man ratten åt ena hållet. Då rinner det ut bränsle i förskrivningen och hamnar inunder brännaren. Detta antänds och värmer upp kokbrännaren. Därefter vrider man åt andra hållet och får ut bränsle i brännaren som då antänds. Utan Youtubeklippet hade vi nog inte lyckats få igång köket. ..
  8. 1 poäng
    Rent spontant - det är en mindre båt, men det känns som ett bättre köp om du vill komma ut på sjön. Ser komplett och ren ut på bilderna, vilket är bra tecken. Båtmodellen är ingen raket-seglare, men en trygg och stabil som inte mycket kan paja på. Utombordare har sina nackdelar vis sjögång och är bullrigare än inombordare, men är okomplicerade och lätta att mecka och ersätta om det inte går att mecka mer.
  9. 1 poäng
    Om din nya lur också är en android behöver du inte göra ett skit. Bara att logga in med ditt gamla konto vid första uppstart så blir din nya precis som den gamla, med nummer, bilder, ringsignal etc etc. Peter K: Det låter som ett samsungproblem snarare än ett generellt androidproblem. Jag hade en samsung en gång och upplevde också den som jävligt bråkig. Numera är jag inne på min 3e Sony och tycker att de är kanon. Georg Ohms verkar dock ha gått sönder. Jag har märkt att ljudet blir sämre om man diskar luren i för hett vatten, kanske det som hänt? Då får man å andra sidan en ny på garantin om han nu haft någon kvar.
  10. 1 poäng
    Till Xperia finns Xperia companion som sparar alltid du har i telefonen på datorn. Så har du köpt en ny Xperia så enkelt att överföra. Men det har du väl inte gjort, inte samma misstag igen ? Bilderna kan du också spara i en vanlig datorn genom att kopiera dessa till disken mha av vanlig Windows Explorer och då borde dessa kunna kopieras till en ny telefon. Kontakter/telefonboken kan lagras på SIM kortet, men kolla först att du har samma SIM på bägge. Kontakterna går väl också att sms:a till någon annan telefon, men vet ej om det kan göras med alla på en gång eller en och en.
  11. 1 poäng
    Äldre Terhibåtar är gjorda i vanlig glasfiber, tror det var någon gång i början på sjuttiotalet som ABS-båtarna började tillverkas. Större båtmodeller gjordes i glasfiber även efter det. Georgs båt är antagligen en glasfiberbåt och torde därmed rätt skött hålla i ett tiotusental år. Så länge påstår miljöfolket att det tar för en glasfiberbåt att återgå till naturen. I pdf'en nedan framgår att Georgs båt är tillverkad i glasfiber någon gång mellan 1972-1979 Modeller under åren:
  12. 1 poäng
    Åhhh en Monark 670, nostalgi! Ibland längtar jag tillbaks till den tiden jag hade en sådan. Inga krånglande datorer eller mobiltelefoner, ingen avancerad navigationselektronik. Det mest elektronikska ombord var en radio... Navigera gjorde man med magnetkompass och papperssjökort.
  13. 1 poäng
    Tror inte att högtalaren som används för musik och andra notis ljud är samma som sitter vid örat, det kan ju vara så att den lilla högtalaren för samtal faktiskt är paj.
  14. 1 poäng
    Din telefon ser ut som Xperia, och där kan man inte ta ut batteri för att helt återställa telefonen. Du kan testa någon av återställningskommandon, men jag hittar ingen "total återställning" kommando, och tvivlar på om det hjälper.
  15. 1 poäng
    Jag byggde en låda och satte på badbryggan på min förra båt. I lådan ligger ankare och kätting, dock blev lådan väldigt stor. Jag byggde även ett lock till lådan man kan sätta dit när ankaret ligger i sjön, så man ändå har en badbrygga eller sittplats, om än lite högre upp från vattnet.
  16. 1 poäng
    Var i Grebbestad vid Svinnäs Marina igår 4 juli och tömde tanken. En helt ny anläggning som fungerade jättebra. Fick dessutom hjälp av en jättetrevlig kille som sommarjobbade på macken. Tumme upp. Har testat Bovallstrand tidigare som också har sin station vid en sjömack. Fungerade också alldeles ypperligt, om man nu hittar den. Så årets erfarenhet är två tumme upp av två möjliga.
  17. 1 poäng
    Släckning av törsten? Koskenkorva låter som ortnamn skojigt trots att man har hört de många gånger. Ja, som finländare känns det ju som att Terhi båtarna är inhemska. Det var sagt litet på skoj, för jag antog ju att du förstod att jag bor i Finland, Georg_Ohm. Det enda jag vet om Terhibåtarna, för övrigt, är att de är tillverkade i ABS plast i motsats till de flesta båtar som är tillverkade i glasfiberarmerad polyester. Jag har jobbat så gott som hela livet som chaufför, och aldrig suttit i en Sisu. Scania och Volvo är det som gäller. Någon MAN och Mercedes, och till och med en Magirus-Deutz. Men ingen Sisu
  18. 1 poäng
    Japp! Reklamera! Sådan elektronik skall vara radioavstörd enligt ganska stränga specifikationer. Men det är swichad teknik och sådan kan ge ganska elakt elektriskt skräp ut i elsystemet. Du kan ju prova att flytta radions antennkabel... Men störningarna kommer iallmänhet från två håll in i radion, genom antennen samt genom strömförsöjningen, radion skall iofs ha nån form av skydd iallafall i strömförsörjningen. Biltemas första generation av LED-lanternor gav snarlikta störningar. Jag hade en gång ett ekolod som också gav störningar både på stereon och VHF-radion... Dessa störningar kom bakvägen genom strömförsörjningen eftersom det störde även om radioapparaternas antennkablar var bortkopplade. Batteridriven transistorradio och bärbar VHF strödes bara om det var alldeles i närheten av ekolodet eller ffa dess givare. Ja den bärbara VHFen stördes då den stod ansluten i sin laddningsstation... Utvikning av ämnet... Reklamera alltså den regulatorn!
  19. 1 poäng
    Det är den. Bor för övrigt 70 km (7 mil) från orten Koskenkorva som gett den ädla drycken sitt namn och där den tillverkas. Koskenkorva (orten) är också känd för sitt brännbollslag och sina vidsträckta sädesfält. I övrigt finns där en Shellmack och två matvaruaffärer. Den lokala krogen sägs förses med Koskenkorva (drycken) via ett eget rör från fabriken. Fast det är nog bara en skröna...
  20. 1 poäng
    Vi har en soffgrupp i fören samt gästhytt. Vi valde att bädda ner soffgruppen och alltid ha det som säng. Fördelen är att vi nu har en 1,80 bred säng. Problemet var att den blev hård att ligga på. Snål som man är, köpte vi en bäddmadrass på Jysk som vi skar till. Det var fortfarande för hårt att ligga på så vi köpte en dyr tjock bäddmadrass till som vi lade på Jysk madrassen. Nu sover vi bättre i båten än hemma, men totala kostnaden blev 7000 kronor. Bara lägga sig platt på marken och erkänna att det hade nog blivit samma kostnad eller billigare att beställa en formsydd bäddmadrass i bra kvalitet från början. Snålhetenkan bedra visheten!
  21. 1 poäng
Denna ledartavla är satt till Stockholm/GMT+02:00
×
×
  • Skapa nytt...